3D-printen

Terug naar overzicht van alle diensten.
  • Hulp en advies bij en voor 3D-printen.
  • Productontwerp voor 3D-printen.
  • Materiaalkeuze voor 3D-printen.
  • Van tekening naar geprint product.
  • Eigen logo op standaard product.


Meer info


Wat is 3D-printen?

Wij hebben jaren ervaring met FDM 3D-printen. FDM (fused deposition modeling) of de variant die wij het meest gebruiken, FFF (fused filament fabrication), gebeurt met een printer die gesmolten laagjes kunststof op elkaar kan leggen en zo een 3-dimensionaal voorwerp kan creëren. Op deze manier kan bijna alles geprint worden, zelfs vormen die praktisch op geen enkele andere manier geproduceerd kunnen worden.


3D-printbare materialen

Het assortiment kunststoffen dat beschikbaar is voor dit type 3D-printen, wordt steeds groter: van de natuurlijk afbreekbare PLA in alle kleuren tot kunststoffen die bestand zijn tegen 100 °C of bijtende chemicaliën. Ook de stevigheid van solide kunststof producten kan geëvenaard worden, zelfs met een lager gewicht.


Wat wij bieden

Met een 3D-model kunnen wij het product uitprinten in het gewenste materiaal en in een van de beschikbare kleuren. Ook kunt u advies krijgen over 3D-printen en 3D-printers of over 3D-ontwerpen voor 3D-printers.


Prijs en levering

De prijs en productietijd zijn afhankelijk van het 3D-model en de gewenste eigenschappen van het product. Grote producten die niet in één keer geprint kunnen worden, worden in stukken geprint en zo nodig verlijmd. Het complete product of de onderdelen worden per post verstuurd.